Simitin Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı!


Kahvaltıların vazgeçilmezi simiti evinizde denemeye ne dersiniz?
İşte karşınızda çıtır çıtır, bol susamlı simit tarifi!

Kaç kişilik: 4

Süre: 60 dk.

Malzemeler:
1 bardak su
Un
Yarım yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pekmez
1 çorba kasesi susam
1 küçük paket kuru maya

Nasıl yapılır:
1. Ilık su hazırlayıp şeker ve tuzu ekleyelim.
2. Daha sonra içine un ve mayayı ekleyelim.
3. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğuralım.
4. Hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dk dinlendirelim.
5. Küçük parçalara ayırdığımız hamurları tekrar ikiye bölerek uzatalım ve ardından birbirine sararak uçlarını birleştirelim.
6. Simitlerimizi önce pekmezli suya ardından bolca susama batıralım ve fırın tepsisine dizelim.
7. Simitlerimizi kızarana kadar 200 derece de pişirelim.

Afiyet olsun...