Magnolia Severler Buraya!

Magnolia Severler Buraya!



 Meyve, bisküvi ve muhallebinin dostluğu lezzetli, pratik  aynı zamanda oldukça hafif bir tatlıya dönüşüyor.

Karşınızda Magnolia!

Kaç kişilik: 4-6

Pişirme Süresi: 40- 60 dk.

Malzemeler: 

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 10-12  adet dilimlenmiş çilek
  • Yarım paket yulaflı, yarım paket kakaolu, yarım paket sade bisküvi
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 paket krema(200ml)




Nasıl yapılır:

  1. Bisküviyi toz haline gelene kadar rondoda çekin.
  2. Çilekleri yıkayıp, dilimleyip kenarda bekletin.
  3. Süt, toz şeker,  mısır nişastası ve unu derin bir tencerede çırpın ve ocakta muhallebi kıvamına ulaşıncaya kadar pişirin.
  4. Muhallebinizi kıvamına ulaştıktan sonra soğumaya bırakın.
  5. Muhallebiniz soğuduktan sonra içine kremayı ekleyin ve eklerken çırpma işlemine devam edin. (Muhallebiniz ve krema özdeşleşmeli)
  6. Derin bardaklar seçin.
  7. Bardakların dibine rondodan geçirdiğimiz bisküvilerden 2-3 yemek kaşığı koyun.
  8.  Bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri dizin.
  9. Daha sonra pişirmiş olduğunuz  muhallebiden 2-3 yemek kaşığı koyun. (Çilek bol olsun isterseniz ara katlara da çilek koyabilirsiniz.)
  10. Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar muhallebi koyun bu şekilde muhallebi ve bisküvi bitene kadar bardakları tamamlayın.
  11. Bardağın en üst katmanını çileklerle süsleyin.
Notlarım: Tarif genelde yumurta ile yapılıyor ancak ben daha hafif olması açısından yumurtayı tercih etmiyorum. Yağ da eklemiyorum. 

Afiyet olsun...