Magnolia Severler Buraya!
Meyve, bisküvi ve muhallebinin dostluğu lezzetli, pratik aynı zamanda oldukça hafif bir tatlıya dönüşüyor.
Karşınızda Magnolia!
Kaç kişilik: 4-6
Pişirme Süresi: 40- 60 dk.
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 10-12 adet dilimlenmiş çilek
- Yarım paket yulaflı, yarım paket kakaolu, yarım paket sade bisküvi
- 1 fincan mısır nişastası
- 1 litre süt
- 1 paket krema(200ml)
Nasıl yapılır:
- Bisküviyi toz haline gelene kadar rondoda çekin.
- Çilekleri yıkayıp, dilimleyip kenarda bekletin.
- Süt, toz şeker, mısır nişastası ve unu derin bir tencerede çırpın ve ocakta muhallebi kıvamına ulaşıncaya kadar pişirin.
- Muhallebinizi kıvamına ulaştıktan sonra soğumaya bırakın.
- Muhallebiniz soğuduktan sonra içine kremayı ekleyin ve eklerken çırpma işlemine devam edin. (Muhallebiniz ve krema özdeşleşmeli)
- Derin bardaklar seçin.
- Bardakların dibine rondodan geçirdiğimiz bisküvilerden 2-3 yemek kaşığı koyun.
- Bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri dizin.
- Daha sonra pişirmiş olduğunuz muhallebiden 2-3 yemek kaşığı koyun. (Çilek bol olsun isterseniz ara katlara da çilek koyabilirsiniz.)
- Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar muhallebi koyun bu şekilde muhallebi ve bisküvi bitene kadar bardakları tamamlayın.
- Bardağın en üst katmanını çileklerle süsleyin.
Notlarım: Tarif genelde yumurta ile yapılıyor ancak ben daha hafif olması açısından yumurtayı tercih etmiyorum. Yağ da eklemiyorum.
Afiyet olsun...